Stratégia és profizmus a rövidtávú lakáskezelés folyamatában

Az Airbnb úgy teszi izgalmasabbá a vendéglátóipart, hogy érdekes és innovatív alternatívát kínál a turisták számára, szembehelyezkedve a hagyományos szállodai lehetőségekkel.

Az Airbnb megjelenésével a kereslet és a kínálat eredményes módon kapcsolódott össze, az ingatlantulajdonosok végre remek úton juthattak plusz bevételhez, ehhez pedig nem kellett mást tenniük, mint beregisztrálni az Airbnb weboldalára, ahol csupán 3% szolgáltatási díjat számítanak fel minden foglalás visszaigazolásakor. Ez a lehetőség napjainkban is nagyon jövedelmező lehet, tehát az ötlet kiválóan hangzik, hol itt a hiba?

Hiba nincs, de kihívás annál több. A turistákkal folyamatosan kommunikálnunk kell, a felmerülő problémák azonnali reagálást igényelnek, tisztán kell tartanunk az ingatlant, panaszokat kell kezelnünk, karbantartást végeznünk – a listát hosszasan lehetne folytatni.

A rövid távú lakáskiadás tehát folyamatos figyelmet igényel, és mivel vendéglátásról beszélünk, mindent lendületesen, készségesen, kedvesen kell intéznünk, olyankor is, ha enerváltnak, fáradtnak érezzük magunkat. Lényegében ez színtiszta munkát takar, nem véletlenül csinálják sokan főállásban. Akik pedig nem ezt az utat választják, ők a rövidtávú lakáskezelés mellett döntenek.

A rövidtávú lakáskezelés során az ingatlan, mint befektetés a lehető legjobb kezekben lesz, és úgy biztosítja a hozamot a tulajdonos számára, hogy neki semmilyen elfoglaltsággal, munkával, stresszel és szervezéssel nem kell számolnia. A lakáskezelés nem csupán olyankor lehet rendkívül előnyös, ha az adott ingatlantól távol élünk, hanem abban az esetben is, ha egyszerűen nem szeretnénk foglalkozni a folyamattal, ami a lakáskiadással együtt jár. A rövidtávú lakáskezelés leveszi a gondot a vállunkról. Teljes mértékben a bevételre koncentrálhatunk, és nem kell elvennünk a saját időnkből azért, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon.

Ráadásul a rövidtávú lakáskezelés plusz értékkel járul hozzá az ingatlanunk profiljához. A szálláshely karbantartásán, illetve a vendégek fogadásán túl, egy profi cég az ingatlan menedzsmentjéről is gondoskodik. Manapság pedig, amikor a világban ekkora hangsúly helyeződik a virtuális jelenlétre, hatalmas alakító erő rejlik abban, hogy miképpen képviselünk egy ingatlant az adott közösségi térben.

TelefonHívás
ÜzenetÜzenet