Mi is az a lakáskezelés?

A lakáskezelés legegyszerűbben fogalmazva arra jó, hogy helyettünk adják ki az ingatlanunkat úgy, hogy nekünk semmi dolgunk se legyen vele.

Ha van egy kiadható lakásunk, vagy házunk, de nem akarunk törődni sem a megfelelő fotók elkészítésével, sem azzal, hogyan hirdessük meg, lakáskezelőt kell keresnünk. Mindezt függetlenül attól, hogy hosszú-, vagy rövidtávra szeretnénk azt bérbeadni.
Változó ajánlatok vannak, de a legtöbben vállalják a tanácsadást, legalább az első takarítást. Ezen felül a fotózást, a megfelelő hirdetésszövegek megírását, az ingatlan meghirdetését a legfontosabb ingatlanos portálokon (pl.: szallas.hu, booking.com). Ezután ők kapják a hívásokat (nem nekünk csörög reggeltől estig), tapasztaltan szűrik ki a komoly érdeklődőket és ők mutatják meg az ingatlant nekik.

Hogyan fogják kezelni a lakásomat?

Amennyiben sikerült megfelelő szolgáltatót találnia, a szerződés után “kiadásra optimalizálják” a lakást. Ez a takarításon túl annyit tesz, hogy például akár át is rendezik, mivel pontosan tudják (legtöbbször többéves tapasztalattal), hogy mire harap a célközönség. Így készülhetnek olyan fotók, amik segítségével a szintén nagy tapasztalattal megírt hirdetés már önmagában is sokkal jobban teljesít, mintha mi magunk – zéró tapasztalattal – esnénk neki.

A jó hirdetések egyúttal rendgeteg érdeklődőt is jelentenek, de pánikra semmi ok! Nem nálunk fog non-stop csörögni a telefon, nem nekünk kell eldönteni, kinek adjuk ki, mindent elvégez a lakáskezelő. Fogadja a bérlőket, átveszi tőlük az ingatlant, majd újra takarítás, mosás, és jöhet a következő vendég. Tulajdonképpen csak a bevételért kell tartani a markunkat havonta (még azt sem, mert általában ez is utalással történik meg)…

Mennyibe kerül a lakáskezelés?

A legtöbb lakáskezelő az országban jutalékért dolgozik, aki utánanézett már, az láthahtja, hogy nem is az árakban lehet teljesen elveszni ami jellemzően 10-40% közötti jutalék. Inkább az abban foglalt szolgáltatások köre kérdéses sokszor. Figyeljünk oda, hogy például a “mosás kiszervezése” nem azt jelenti, hogy a mosás az árban van, csak hogy szervezik a mosodával kapcsolatos dolgokat, de a mosoda számláját mi álljuk!

Milyen lakáskezelőt válasszunk?

Mindenképp tájékozódjunk az árakról, a fent említett példából okulva ellenőrizzük tüzetesen, mi tartozik a szolgáltatásba, és mindenképpen ellenőrizzük a szerződést a szóbeli megállapodás után!

 

Lakáskezelés összefoglalva

Amennyiben sikerül megfelelő lakáskezelővel szerződnünk, az egy óriási előny. Nyugalmat, több szabadidőt, és kevesebb felelősséget jelent a tulajdonosnak. Igazi passzív bevételi forrást jelent ma egy jól kezelt ingatlan tulajdonosának lenni. Amennyiben érdekli a mi ajánlatunk, kattintson ide!

Sok sikert kívánunk!

TelefonHívás
ÜzenetÜzenet