Lakásunk Airbnb bérbeadása adózási kötelezettséget von maga után. Hogy a legjobb airbnb adózás módját megtaláljuk lakásunk rövidtávú bérbeadásához, több lehetőséggel is számolnunk kell.

Airbnb adózási lehetőségek

Melyik adózási módot válasszuk airbnb lakáskiadáshoz?

Az adóval együtt is megéri Airbnb-zni?

Ha airbnb lakáskezelővel adom ki a lakásomat, ki fizeti az adót?
Megéri kiszervezni az airbnb lakáskezelést?

 

Válasszunk Airbnb adózás típust egyéni szempontok szerint

Te is szereted teljesen otthon érezni magad a külföldi utazásaid során? A válasz egyértelműen az igen, és ezzel ugyanígy vannak azok a turisták is, akik számára pontosan emiatt kizárólag az Airbnb jöhet szóba, ha szálláshelyet keresnek maguknak.

Lakástulajdonosként te is biztosíthatsz ehhez alternatívát. Amennyiben nincs lehetőséged arra, hogy saját magad menedzseld a kiadásra váró ingatlanodat, vagy egyszerűen csak szeretnéd megspórolni magadnak azt a számtalan teendőt, amivel a rövidtávú lakáskiadás együtt jár, bízd hozzáértő profikra az ingatlankezelést.

Az Airbnb lakáskezelés óriási előnyt jelent, ha ingatlantulajdonosok vagyunk. A takarítási, vagy javítási munkálatok leszervezésén és kivitelezésén, vagy a tisztálkodószerek beszerzésén túl olyan feladatokról is gondoskodnak helyettünk, mint a vendégek fogadása, az egyéni kérések teljesítése, nem beszélve a könyvelés és az Airbnb adózás kapcsán felmerülő teendőkről.

A szállodákban is külön személyzet felel a szobák tisztaságáért és kényelméért, ezért is annyira gyakori, hogy az ingatlantulajdonosok ma már inkább kiszervezik a lakáskiadást, hogy az ezzel járó feladatok ne jelentsenek terhet a karrier, valamint a magánélet egyensúlyára. Sokan jelentősen alábecsülik, hogy milyen mennyiségű munkával jár együtt a rövid távú bérbeadás. Még olyankor is sok a teendő, ha albérlővel kötünk szerződést, de az állandó foglalás-érkezés-távozás körforgása rengeteg plusz kötelezettséget von maga után.

Az üzemeltetésen túl a lakásmenedzsment terén is számíthatunk a lakáskezelésért felelős csapat munkájára. Nem kell, hogy fájjon a fejünk az adminisztrációval, hirdetéssel vagy könyveléssel kapcsolatos teendők miatt, valamint az Airbnb adózás kötelezettség terén is rendezett ügyekre számíthatunk.

Az Airbnb adózás kérdése három lehetőséget biztosít a számunkra. A tételes átalányadózás olyankor választható, ha az ingatlanunkban egy vendég maximum 90 napig tartózkodik egy év alatt. A tételes költségelszámolással történő adózást azoknak érdemes választaniuk, akiknek kevés a bevételük, de sok a kiadásuk. A tízszázalékos költséghányad alkalmazása során a bevételből vonódik le a 10 százalék, de a fennmaradó 90 százalékot további terhek is érintik, így ez a megoldás ritkán kínál előnyt a lakáskiadók számára.

Érdemes kiszámolni, melyik adózási formával járunk a legjobban.

TelefonHívás
ÜzenetÜzenet